Tot 15 december presenteert het Haags Gemeentearchief in De Gallerij een selectie van posters uit het coronaproject "Stay Sane, Stay Safe". 56 herkenbare beelden uit een bijzondere tijd.

Stay Sane, Stay Save | Een project van het Haagse ontwerpbureau Studio Lennarts en de Bruijn en tekstbureau overdeschreef

Het Haagse ontwerpbureau Studio Lennarts en de Bruijn en tekstbureau overdeschreef stuurden aan het begin van de corona-lockdown een ‘open call’ de wereld in, met de vraag opbeurende affiches op te sturen die het straatbeeld konden verlevendigen. Het resultaat: 2.129 posters, gemaakt door designers uit 85 verschillende landen.

Hart onder de riem en veilig blijven handelen

Het is het creatieve antwoord op een bijzondere tijd met als doel zorg- en hulpverleners een hart onder de riem te steken en andere mensen aan te moedigen om veilig te blijven handelen en een beetje te blijven lachen. 56 van deze posters zijn nu te bekijken in de tentoonstelling “Stay Sane, Stay Safe” (SSSS) in De Galerij in de tramtunnel Den Haag.

Selectie op basis van herkenbaarheid

De posters werden door het Haags Gemeentearchief geselecteerd op basis van herkenbaarheid. Het klappen voor de zorg, de home-workout, de 1,5 meter afstand, het inslaan van wc rollen, het handen wassen, het zijn allemaal thema’s die voorbij komen. De 56 posters worden na de tentoonstelling opgenomen in de collectie van het archief.

Alle posters uit het project zijn gratis te downloaden op www.staysanestaysafe.com.

Wanneer: 15 september – 15 december 2020
Waar: De Galerij, tramtunnel op station Spui (Den Haag)