Bent u geïnteresseerd in uw Haagse familiegeschiedenis of bent u bezig met een stamboomonderzoek? Dan kunt u bij ons terecht als uw voorouders in Den Haag, Scheveningen, Loosduinen, Leidschendam, Stompwijk, Veur en/of Voorburg gewoond hebben. Of als ze hier geboren, getrouwd, gescheiden en/of overleden zijn. Begin uw onderzoek gemakkelijk online, dankzij onze zoekhulpen.

Zoeken in het Personenoverzicht

De eerste stap: online onderzoek

U kunt uw familieonderzoek (ook wel genealogie of stamboomonderzoek genoemd) thuis beginnen door online naar persoonsgegevens te zoeken. Dit doet u in het Personenoverzicht. Dit overzicht bevat gegevens uit verschillende bronnen en is vrij toegankelijk voor iedereen. U kunt eenvoudig zoeken op naam, plaats en/of bron. Met de Zoekhulp Personenoverzicht leggen we u uit hoe u zoekt.

Zoekhulp personenoverzicht

Let op: de zoekfunctie is aangepast. U opent 'uitgebreid zoeken' niet meer via het vrije zoekveld maar door op de button 'uitgebreid zoeken' te klikken. Verder kunt u de zoekhulp gewoon volgen.

Met deze zoekhulp helpen we u bij uw onderzoek. Met de pijltjes linksboven navigeert u door de verschillende stappen.

Download de Zoekhulp personenoverzicht (pdf, 1.22 mB)

Niet gevonden wat u zoekt?

Niet alle bronnen die zijn opgenomen in het Personenoverzicht zijn doorzoekbaar op naam. Soms moet u op een andere manier zoeken om de juiste informatie te vinden. Daarom hebben we voor een aantal online doorzoekbare bronnen een aparte zoekhulp opgesteld. Hier wordt per bron aangegeven hoe u de gewenste gegevens vindt:

Niet online doorzoekbare bronnen

Er zijn veel meer bronnen die bruikbaar zijn voor stamboomonderzoek dan die nu zijn opgenomen in het Personenoverzicht. Deze bronnen zijn (nog) niet online doorzoekbaar of raadpleegbaar. Deze bronnen kunt u natuurlijk wel raadplegen op de studiezaal.

Wilt u online een archiefstuk inzien dat nog niet digitaal beschikbaar is, maar wel openbaar is? Doe dan een aanvraag voor het gratis laten scannen van een archiefstuk.

Tips & weetjes

  • De gezinskaarten van Den Haag uit de periode 1913 - 1939 staan sinds mei 2021 online. De gezinskaarten zijn gescand en doorzoekbaar gemaakt op de personen die hierin voorkomen. De scans van gezinskaarten waarop personen staan vermeld die jonger zijn dan 100 jaar worden niet getoond. De gegevens van de personen worden wel getoond in het Personenoverzicht.
  • Nog niet alle bronnen zijn volledig beschreven. Daarom worden nog niet alle namen in het Personenoverzicht getoond. Het is dus goed mogelijk dat uw zoekopdracht op naam binnen het Personenoverzicht geen resultaat oplevert, terwijl de scan wel degelijk beschikbaar is. Wij adviseren u om bij een negatief resultaat de zoekhulpen per bron te gebruiken, of klassiek onderzoek te doen in de tienjarentafels en de akten in het archief van de ambtenaar van de burgerlijke stand (0335-01).
  • De akten van de burgerlijke stand zijn na vaste termijnen openbaar: geboorteakten na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten mag iedereen na 50 jaar inzien.