** Bekijk hier de livestream **
De livestream komt beschikbaar bij aanvang van de lezing

Poppenhuizen spreken al eeuwen tot de verbeelding. Het Haags Historisch Museum heeft een zeer bijzonder exemplaar. Kom naar de lezing, en laat u verrassen op woensdag 8 mei 2024, van 12.30 - 13.15 uur bij Podium B in de Centrale bibliotheek aan het Spui.

Een poppenhuis, is dat alleen iets voor kleine kinderen? Nee hoor. Het mooiste poppenhuis uit de collectie van Haags Historisch Museum is het levenswerk van een volwassen dame. Rond 1910 werd het gemaakt door Lita de Ranitz. Haar poppenhuis staat bomvol prachtige meubeltjes en er hangen echte schilderijtjes van beroemde kunstenaars in.

Tentoonstelling Klein, kleiner, groots. De poppenhuizen van jonkvrouw Lita de Ranitz, foto Mike BinkTentoonstelling Klein, kleiner, groots. De poppenhuizen van jonkvrouw Lita de Ranitz, foto Mike Bink

Op dit moment is het poppenhuis te bewonderen in de gloednieuwe tentoonstelling Kleiner, kleiner, groots in het Haags Historisch Museum. Tijdens deze lezing wordt u meegenomen door de prachtige vertrekken van dit bijzondere poppenhuis en ontdekt u het verhaal achter dit levenswerk.

Deze lezing wordt gegeven door Lex van Tilborg, conservator van het Haags Historisch Museum.

Lex van Tilborg, conservator van het Haags Historisch MuseumLex van Tilborg, conservator van het Haags Historisch Museum

Aanmelden

Deze lezing in Podium B is gratis en voor iedereen toegankelijk. U moet zich wel aanmelden.  

Meld u aan voor deze lezing