** Bekijk hier de livestream **
De livestream komt beschikbaar bij aanvang van de lezing

 

In 1999 is stichting Avrasya (Stichting Nederlandse Unie van Kaukasische Vrouwen) in Den Haag opgericht. Het kantoor van de stichting is midden in de Schilderswijk te vinden, aan de Hobbemastraat 184. Avrasya is het Turkse woord voor Eurazië. De Avrasya Tunelli loopt onder de Bosporus bij de stad Istanbul. Deze autotunnel verbindt Azië met Europa. Vanaf het begin is de opzet geweest om met name Nederlands – Turkse vrouwen in Den Haag zich thuis te laten voelen in de Nederlandse samenleving. 

Deze gratis lezing vindt plaats op donderdagavond 16 mei 2024 van 17.30 - 18.30 uur bij Podium B in de Centrale Bibliotheek aan het Spui.

 header Avrasya

Activiteiten voor jong en oud

Met hun activiteiten bereikt stichting Avrasya veel vrouwen en meisjes aan de basis van hun bestaan. Al 25 jaar organiseert de stichting regelmatig culturele uitwisselingsprojecten, -congressen en -lezingen. Al die activiteiten betekenen iets voor vrouwen die vorm en inhoud willen geven aan hun zelfontwikkeling. Dat gaat niet vanzelf. Kenmerkend is, dat in de georganiseerde activiteiten een uitwisseling plaatsvindt tussen allochtone en autochtone vrouwen. Wederzijds begrip voor de maatschappelijke achtergronden en culturele waarden van de participerende vrouwen – noem het verbondenheid – staat centraal. Stichting Avrasya is erop gericht om Nederlands-Turkse vrouwen de Nederlandse cultuurwaarden te leren kennen en het maatschappelijk functioneren in Nederland te bevorderen met begrip voor de sociaal-culturele waarden en gewoonten uit de oorsprongsgebieden. Dit alles gebeurt op een specifieke, herkenbare en laagdrempelige wijze. 

De Nederlands-Turkse cabaretière en actrice Funda Müjde treedt in 1999 op in het Bibliotheekfiliaal "Hobbemaplein", Transvaalkwartier aan de Herman Costerstraat 54. Fotograaf onbekend De Nederlands-Turkse cabaretière en actrice Funda Müjde treedt in 1999 op in het Bibliotheekfiliaal "Hobbemaplein", Transvaalkwartier aan de Herman Costerstraat 54. Fotograaf onbekend

Ook jongeren krijgen ruim aandacht. Stichting Avrasya heeft een bloeiende en actieve jongerenafdeling. Voor hen worden, naast allerlei verschillende jongerenprojecten en –cursussen, interessante buitenlandse uitwisselingsreizen georganiseerd.  
Stichting Avrasya werkt op deze basis om gevoelens van onveiligheid en onzekerheid weg te nemen en door middel van haar activiteiten vrouwen en meisjes te stimuleren hun eigen kansen te benutten.

Fatma AktaşFatma Aktaş

Over de spreker

Fatma Aktaş is geboren in Oost-Turkije en opgegroeid in Den Haag. Iedere dag geniet zij van haar Haagse stad. Ze is er trots op om hier, in de stad van vrede en recht, te mogen leven. Fatma is voorzitter van de Stichting Avrasya (stichting Nederlandse Unie van Kaukasische Vrouwen) en al meer dan 30 jaar bestuurslid van het CDA in Den Haag.

Aanmelden

Deze lezing in Podium B is gratis en voor iedereen toegankelijk. U moet zich wel aanmelden.  

Meld u aan voor deze lezing