< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Suikerzakjes - Bijzondere Collecties - OV 3

8011-01 Suikerzakjes - Bijzondere Collecties - OV 3

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Deze collectie is onderdeel van de Bijzondere Collecties van het Haags Gemeentearchief. Voorheen bekend als de Overige Verzamelingen.

De collectie bevat suikerzakjes en -wikkels. De suikerzakjes zijn verzameld door particulieren en geschonken aan het Haags Gemeentearchief. Het zijn reclame-uitingen van bedrijven. Een klein aantal suikerzakjes zijn gemaakt voor de promotie van evenementen of acties. Geordend op alfabetische volgorde.

U kunt de beschrijving van de collectie hieronder bekijken. De documenten zelf zijn in te zien op onze studiezaal en in de meeste gevallen ook digitaal aan te vragen via DOV.

Kenmerken

Auteur:
Zantvoort, E.
Categorie: