< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Adriaan Goekoop jr.

1490-01 Adriaan Goekoop jr.

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Adriaan Goekoop jr. (1908-1977) was de zoon van bouwondernemer Adriaan Goekoop sr. (1859-1914). De familie Goekoop was in de jaren 1903-1962 eigenaar en bewoner van landgoed Zorgvliet. In de bibliotheek van het HGA bevindt zich een groot aantal boeken over de geschiedenis van de historische buitenplaats Zorgvliet. In de Haagse beeldbank is een uitgebreide foto- en filmcollectie te vinden. Het archief is een schenking en is volledig openbaar. In de beschrijving van de stukken wordt zowel de schrijfwijze Sorghvliet als Zorgvliet gehanteerd.
Plaatsingslijst

Kenmerken

Datering:
1819-1976
Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van Adriaan Goekoop jr.
Omvang in m¹:
1,25
Auteur:
I. Kalkman
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Archiefvormer(s):