< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Zeehavencommissie

0456-01 Zeehavencommissie

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Op 30 juni 1896 stelde de gemeenteraad een raadscommissie van 7 leden in om met het rijk, de provincie Zuid-Holland en het hoogheemraadschap Delftland in overleg te treden over de grondslagen, waarop dezen bereid zouden zijn om aan een aanleg van een haven medewerking te verlenen en om van haar bevindingen aan de raad mededeling te doen. Op 28 mei (bijlage 333) zond de commissie haar rapport in. De raad nam het rapport op 21 juni 1898 aan en besloot in dezelfde vergadering de haven aan te leggen.

Kenmerken

Datering:
(1884) 1896-1899
Beschrijving:
Inventaris van het archief van de Raadscommissie inzake den aanleg van eene visscherhaven te Scheveningen
Omvang in m¹:
0,06
Auteur:
L. Fledderus
Openbaarheid:
Geheel openbaar