< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Aanvulling: Pulchri Studio

0059-02 Aanvulling: Pulchri Studio

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Uitleg plaatsingslijst
In 2016 is er een omvangrijke aanvulling gedaan, in 2018 kwamen er twee kleine aanvullingen bij. Deze zijn verspreid in het depot terechtgekomen en een inventaris is niet meegeleverd. Wel stond er op de (meeste) dozen een inhoudsopgave. De 110 dozen waren genummerd, de rest niet.
In 2022 is besloten om een plaatsingslijst op te stellen op basis van de nummering en inhoudsbeschrijvingen. De inhoud is gecontroleerd. Er is niets uitgehaald, ontniet of gedeplastict. Waar nodig zijn omslagen aangebracht. Bij de ongenummerde dozen zijn er een aantal samengevoegd.

Kenmerken

Datering:
Ca. 1973 - 2014
Omvang in m¹:
20
Openbaarheid:
Beschrijvingen en stukken niet openbaar
Bewerker:
M. Schwartzenberg