De woningkaarten van Voorburg uit de periode 1922-1939 zijn gescand en op adres doorzoekbaar gemaakt in de Adressendatabase. Op de woningkaarten zijn per adres de hoofdbewoner en eventueel de dienstboden en/of andere bewoners vastgelegd. De woningkaarten maken onderdeel uit van het bevolkingsregister.

Zoeken in de adressendatabase

Zoekinstructie woningkaarten

1. Ga naar de adressendatabase, voer in het zoekveld de relevante straatnaam in en klik op zoek. In dit voorbeeld wordt gezocht naar de woningkaart van Van Barbansonstraat 52.

 woningkaart simpel zoeken

 

 

 

 

 

Tip: Als u op uitgebreid zoeken klikt kunt u een meer specifieke zoekopdracht invullen.

woningkaart uitgebreid zoeken

2. Klik op het zoekresultaat; de scans en een weergave van het adres op de kaart verschijnen hieronder. Klik op de gearceerde scan om de scans te openen.

woningkaart resultaatscherm 

Woningkaarten Voorburg 1922-1939

De woningkaarten van Voorburg uit de periode 1922-1939 zijn opgenomen in de Adressen-database. Op deze woningkaarten zijn per adres de hoofdbewoner en eventueel de dienstboden en/of andere bewoners vastgelegd. Deze woningkaarten bevatten geen verhuisdata.

Sacan woningkaart

1. Straatnaam en huisnummer
2. Naam van de hoofdbewoner op het adres
3. Aantal gezinsleden dat op het adres woont, onderverdeeld in aantal mannen en aantal vrouwen
4. Inkwartieringsplicht
5. Eventueel inwonende dienstboden en/of andere bewoners

Tips en weetjes

  • Een doorgestreepte naam of volledige regel betekent dat desbetreffende persoon is uitgeschreven op het adres.
  • Soms is een her- of vernummering van een adres vastgelegd op een woningkaart. In zo'n geval wordt het oude huisnummer doorgestreept en een nieuw nummer bijgeschreven met eventueel een aantekening wanneer de her- of vernummering heeft plaatsgevonden. 

woningkaart hernummering 

Hulp nodig?

Heeft u vragen of wilt u advies over uw onderzoek? Bezoek onze studiezaal. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Of neem per e-mail of telefonisch contact met ons op.