< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Documentatie Instellingen - Bijzondere Collecties - OV 3

8008-01 Documentatie Instellingen - Bijzondere Collecties - OV 3

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Deze collectie is onderdeel van de Bijzondere Collecties van het Haags Gemeentearchief. Voorheen bekend als de Overige Verzamelingen (OV's). Het bevat documentatie betreffende verenigingen, actie- en werkgroepen, stichtingen, comités, bedrijven, kerken, scholen enz., met uitzondering van reclamemateriaal (periode: 19e eeuw - heden). U kunt de stukken inzien op de studiezaal of via Digitaliseren op Verzoek.

Toegang: Alfabetische geordend op namen van de instellingen.

Tip: Documentatie over en documenten afkomstig van instellingen kunt u ook vinden in de bibliotheek en in de archievencollectie van het Haags Gemeentearchief. Raadpleeg daarvoor de bibliotheekcatalogus en het archievenoverzicht.
Denk bij de archieven ook aan het onderdeel fragmentarchieven (toegangsnummer 0843-01)
Beschrijving collectie documentatie instellingen: Index alfabetisch geordend A tot Z
T
1701 Theater Dakota: Programma's (o.a. van de Open Dag op 28 januari 2012), cursus- en workshopinformatie, folders, formulieren etc. Zuid57 is het kunst- en cultuurcentrum in stadsdeel Escamp, gevestigd in het voormalige schoolgebouw aan de Zuidlarenstraat 57 (o.a. de Zuiderpark HBS, het Stevin Lyceum en later Mondriaan). Het is een dependance van het Koorenhuis. In het gebouw is ook het Theater Dakota ondergebracht en het biedt bedrijfruimtes voor startende ondernemers. , 2011
8008-01 Documentatie Instellingen - Bijzondere Collecties - OV 3
Beschrijving collectie documentatie instellingen: Index alfabetisch geordend A tot Z
T
1701
Theater Dakota: Programma's (o.a. van de Open Dag op 28 januari 2012), cursus- en workshopinformatie, folders, formulieren etc. Zuid57 is het kunst- en cultuurcentrum in stadsdeel Escamp, gevestigd in het voormalige schoolgebouw aan de Zuidlarenstraat 57 (o.a. de Zuiderpark HBS, het Stevin Lyceum en later Mondriaan). Het is een dependance van het Koorenhuis. In het gebouw is ook het Theater Dakota ondergebracht en het biedt bedrijfruimtes voor startende ondernemers. , 2011
Datering:
2011

Kenmerken

Datering:
19e eeuw - heden
Auteur:
Zantvoort, E.
Categorie: