< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: J.L Bergen, wethouder van Voorburg

5029-01 J.L Bergen, wethouder van Voorburg

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Op 29 mei 1996 heeft de weduwe van J.L. Bergen wegens verhuizing een plastic zak met archiefstukken van haar echtgenoot aan het Oud-archief van de gemeente Voorburg geschonken.
Johannes Leonardus Bergen (geboren Voorburg 13 augustus 1930 en gestorven Voorburg 9 februari 1984) was lid van de gemeenteraad van Voorburg (namens het C.D.A.; vanuit de K.V.P.) vanaf 6 september 1966. Hij was wethouder van Voorburg vanaf september 1978. Op 10 februari 1983 nam hij als raadslid en wethouder ontslag wegens gezondheidsredenen.
De archiefstukken werden geordend. De algemene Voorburgse bescheiden zijn hierbij in de bibliotheek/documentatieverzameling van het Oud-archief ondergebracht en de niet-Voorburgse bescheiden vernietigd.

Kenmerken

Datering:
1968-1982
Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van J.L Bergen, als wethouder (CDA) van de gemeente Voorburg
Omvang in m¹:
0,125
Beheerder:
Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg
Auteur:
J.H.S.M. de Beer (1996)
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Archiefvormer(s):