< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Commissie van Advies voor de Werkverschaffing en voor de Gem...

0481-01 Commissie van Advies voor de Werkverschaffing en voor de Gemeentelijke Vakcursussen voor Werkloozen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De Commissie van advies voor de werkverschaffing en voor de gemeentelijke vakcursussen voor werkloozen werd ingesteld bij besluit van B&W van augustus 1938. De commissie had tot taak B&W te adviseren over de wijze van beloning van werk uitgevoerd in het kader van de werkverschaffing, en te beoordelen of de gemeentelijke vakcursussen *  primair ingezet zouden kunnen worden voor de werkverschaffing aan oudere vaklieden. De commissie voelde niet voor uitzending van Haagse werklozen naar de Rijkswerkverschaffing in Drenthe en Overijssel. Het archief werd in 1945 overgebracht naar het Haags Gemeentearchief. De commissie werd met terugwerkende kracht opgeheven met ingang van 30 Maart 1942, bij besluit van de Burgemeester van 22 April 1942.
Plaatsingslijst van het archief van de Commissie van advies voor de werkverschaffing en voor de gemeentelijke vakcursussen voor werkloozen

Kenmerken

Datering:
(1932) 1938-1942
Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van de Commissie van advies voor de Werkverschaffing en voor de Gemeentelijke Vakcursussen voor Werkloozen
Omvang in m¹:
0,125
Auteur:
A.M.J. de Haan, L. Fledderus
Openbaarheid:
Geheel openbaar