< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Familie Aref

1567-01 Familie Aref

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Het archief van de familie Aref bevat persoonlijke documentatie van 3 generaties familieleden. Het begint met stukken van Mohamed Aref, die in 1878 geboren is in Caïro (Egypte). Mohamed Aref is getrouwd met de Duitse Helena Schrauwen. Het gezin is op een onbekende tijd na de geboorte van Hassin Mohamed Aref in 1901 van Sankt Johann (Duitsland) naar Rotterdam verhuisd, aangezien Alida Aziza Aref in 1905 in Rotterdam is geboren. Erfgenamen van Mohamed Aref verhuisden naar Den Haag. Het aan de gemeente Den Haag geschonken archief is onderverdeeld in de verschillende generaties, waarbij de documenten zijn geordend per koppel. Het is geordend en beschreven door Sijmen Sommerdijk als stagiair bij het Haags Gemeentearchief.

Kenmerken

Datering:
1901-2016
Beschrijving:
Inventaris van het archief van de familie Aref
Omvang in m¹:
0,125
Auteur:
S. Sommerdijk (2024)
Openbaarheid:
Beschrijvingen openbaar, stukken gedeeltelijk openbaar
Archiefvormer(s):
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.