< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Voetbalvereniging De Ooievaars

1314-01 Voetbalvereniging De Ooievaars

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Dit archief bestaat uit drie deelarchieven die onder de titel 'archief Haagse voetbalvereniging De Ooievaars' zijn samengebracht. Het archief van de Stichting Haagse voetbalvereniging 'De Ooievaars Herdenking 1940-1945' vormt het belangrijkste deel. Deze stichting heeft vanaf de oprichting in 2000 jaarlijks een herdenkingsactiviteit georganiseerd voor de slachtoffers onder de leden en donateurs van de voetbalvereniging 'De Ooievaars' die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. De stichting is eind 2008 opgeheven. Stichting Harry de Hartog, genoemd naar de oudkeeper werd opgericht om vanaf 1991 de organisatie van een serie voetbalwedstrijden om een wisselbeker, onder de naam 'Harry de Hartog Serie', in ere te herstellen. De stichting heeft bestaan van 1991 tot 2011. Van het archief van 'Stichting Haagsche Voetbalvereniging De Ooievaars' uit de periode 1911-1987 is heel weinig over. Dat wat resteert is in de vorm van gedenkboeken en enkele stukken apart beschreven.

Kenmerken

Datering:
1911-2011
Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van de Voetbalvereniging De Ooievaars
Omvang in m¹:
0,75
Openbaarheid:
Beschrijvingen openbaar, stukken gedeeltelijk openbaar
Categorie:
Archiefvormer(s):