Beschikbare gegevens in het personenoverzicht

Het Personenoverzicht bevat gegevens uit verschillende bronnen en is vrij toegankelijk voor iedereen. U kunt eenvoudig zoeken op naam, plaats en/of bron. Meer informatie over hoe u zoekt en de verschillende bronnen, vindt u in het bronnenoverzicht.

Uw zoekacties: Raadscommissie Coördinatie van de Welzijnsplanning gemeente Den Haag

1100-01 Raadscommissie Coördinatie van de Welzijnsplanning gemeente Den Haag

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De gemeenteraad achtte het wenselijk dat het uit de decentralisatie van het Rijksbeleid voortvloeiende gemeentelijk welzijnsbeleid vroeg om een geïntegreerde aanpak. Dat deze aanpak niet alleen door een stuurgroep diende te worden gecoördineerd, maar ook door een daartoe strekkende raadscommissie diende te worden ondersteund en zo nodig gecontroleerd.

Met de wijziging van de Verordening vaste Raadscommissies Verz. 1967 no. 1 (raadsbesluit van 20 augustus 1979, Bijl. no. 409) werd de Raadscommissie voor de Coördinatie van de Welzijnplanning ingesteld. De werkkring van de raadscommissie was het adviseren van Burgemeester en Wethouders ten aanzien van het tot stand komen en uitvoeren van een geïntegreerde welzijnsplanning, zulks met inachtneming van een integraal welzijnsbeleid.

Met de wijziging van de Verordening vaste Raadscommissies Verz. 1967 no.1 (raadsbesluit van 13 september 1982, Bijl. no. 434) werd de Raadscommissie voor de Coördinatie van de Welzijnsplanning op basis van de veranderingen van de taakverdelingen binnen het college van B. en W. opgeheven. De taak van de raadscommissie ging over naar de werkkring van de Raadscommissie voor Maatschappelijk Welzijn en Volksgezondheid.

Kenmerken

Datering:
1979-1982
Beschrijving:
Inventaris van het archief van de Raadscommissie voor de Coördinatie van de Welzijnsplanning
Auteur:
R.A.M. Vernooij
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.