Een andere bron voor familie- of stamboomonderzoek is het notarieel archief. In Den Haag gaan de notariële archieven terug tot 1597. Hierin vindt u onder meer testamenten, verkoopakten van huizen en boedelbeschrijvingen. In deze documenten vindt u ook informatie over personen en omschrijvingen van handelingen en goederen.

Het archief beschikt op dit moment alleen over notariële akten tot en met 1935. Met onze zoekhulp leggen we uit hoe u zoekt in de online beschikbare notariële akten. Let op: de notariële archieven van de gemeenten Loosduinen, Veur, Stompwijk en Voorburg zijn niet online via de indexen doorzoekbaar.

Zoeken in het Personenoverzicht

Beschikbare akten

Het Haags Gemeentearchief maakt in haar beheer onderscheid tussen twee perioden in het notarieel archief:

Online zoeken in het notarieel archief

Een klein deel van het notarieel archief van 1843-1935 is doorzoekbaar in het Personenoverzicht.

In dit overzicht zoekt u niet in de akten, maar in de repertoria van het notarieel archief. Een repertorium is een chronologisch overzicht waarin de opgemaakte akten werden bijgehouden door de notaris. In het repertorium zijn de volgende gegevens van een notariële akte opgenomen:

  • aktenummer
  • aktedatum
  • namen van betrokken personen of partijen
  • aktesoort

Daarnaast vermeldt een repertorium of de akte een brevetakte of minuutakte betreft. In het notarieel archief zijn alleen de minuutakten daadwerkelijk aanwezig. Van de brevetakten is in het archief geen exemplaar aanwezig.

In totaal zijn 27 van de 85 notarissen uit het notarieel archief 1843-1935 volledig doorzoekbaar in het Personenoverzicht. Hieronder vindt u een lijst van de volledig doorzoekbare notarissen. Andere notarissen zijn niet of slechts deels doorzoekbaar gemaakt via het Personenoverzicht.

Zoekhulp notariële archieven

Met deze zoekhulp helpen we u bij uw onderzoek. Met de pijltjes linksboven navigeert u door de verschillende stappen.

Download de Zoekhulp notariële archieven (pdf, 1.52 mB)

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het zoeken naar personen of wilt u advies over uw (stamboom- of familie)onderzoek? Bezoek onze studiezaal. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Of neem per e-mail of telefonisch contact met ons op.