De boedelbeschrijvingen zijn uit de periode 1482-1856 en zitten in het archief van de Weeskamer. De Weeskamer was verantwoordelijk voor de afwikkeling van boedels als weeskinderen erfgenaam waren. In de boedelpapieren zit informatie over de inhoud van de nalatenschap en de verdeling daarvan. In het personenoverzicht kunt u op alle namen zoeken die voorkomen in de boedelbeschrijvingen, inclusief de erflater (de persoon die de boedel nalaat).

Zoeken in het Personenoverzicht

Let op: voor- en achternamen zijn niet altijd op dezelfde manier gespeld. Alida Kuiper kan bijvoorbeeld ook als Aeltje Cuijper terug te vinden zijn.

Als u op de regel klikt waarin de naam staat die u zoekt, ziet u daaronder onder andere de datering, de personen die voorkomen in deze boedelpapieren en het inventarisnummer. Als het stuk is gedigitaliseerd is de scan onderaan te zien.

Als u op het inventarisnummer klikt wordt u doorgelinkt naar het inventarisnummer in het archief van de Weeskamer, 0402-01. Als u geen scans ziet is het stuk niet gedigitaliseerd. U kunt het stuk dan inzien op onze studiezaal. Maakt u daarvoor een afspraak via onze website. U kunt het stuk ook laten digitaliseren

Boedelpapieren

U kunt de naam niet vinden in het personenoverzicht

Als u via het personenoverzicht niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u de scans van de index raadplegen. Daar kunt u door de namen bladeren die in het personenoverzicht zijn opgenomen. De nummers achter de namen in de gescande index verwijzen naar de inventarisnummers 190 - 3077 (boedelpapieren) in het archief van de Weeskamer.