Sinds 1811 hebben we in Nederland een burgerlijke stand. De registers van de burgerlijke stand bevatten akten met informatie over bepaalde momenten in iemands leven. Bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden. Het Haags Gemeentearchief beschikt over de akten van de burgerlijke stand van de (voormalige) gemeenten Den Haag, Loosduinen, Voorburg, Leidschendam, Veur en Stompwijk. Deze akten kunnen bruikbaar zijn voor onderzoek naar uw familiegeschiedenis of bij stamboomonderzoek.

Zoeken in het Personenoverzicht

Beschikbare akten

Een groot deel van de akten van de burgerlijke stand is doorzoekbaar in het Personenoverzicht. Kunt u de akte die u zoekt hier niet in vinden? Probeer de akte dan te vinden door te zoeken in de meerjarentafels van de burgerlijke stand.

In onderstaande tabel is per gemeente aangegeven over welke periode de akten van de burgerlijke stand aanwezig en op naam vindbaar zijn. Goed om te weten: geboorteakten zijn na 100 jaar openbaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten mag iedereen na 50 jaar inzien.

Zoekhulpen geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten

Met de zoekhulpen hieronder helpen we u bij uw onderzoek. Download het pdfbestand of volg de stappen in de schermafbeeldingen per aktesoort.

Tips en weetjes

  • Op 1 juli 1923 werd de gemeente Loosduinen geannexeerd door de gemeente Den Haag.
  • De gemeente Stompwijk en Veur vormen tussen 1811-1817 samen de gemeente Leidschendam. Vanaf 1818 zijn deze gemeenten weer gesplitst. In 1938 fuseerden de gemeenten Stompwijk en Veur opnieuw tot de gemeente Leidschendam.
  • De aktedatum is niet altijd gelijk aan de geboorte- of de overlijdensdatum, hier zitten soms enkele dagen tussen. Bij huwelijken komt de aktedatum wel overeen met de huwelijksdatum.
  • De echtscheidingsakten zijn opgenomen in de registers van de huwelijksakten.
  • Akten van erkenning of wettiging en akten van naamsverandering zijn opgenomen in de registers van de geboorteakten.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het zoeken naar personen of wilt u advies over uw (stamboom- of familie)onderzoek? Bezoek onze studiezaal. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Of neem per e-mail of telefonisch contact met ons op.