Vreemdelingen zijn personen die tijdelijk in Den Haag verbleven. In de periode 1734 tot 1811 is daarover informatie bijgehouden in registers over de toelating en het verblijf van vreemdelingen. Deze registers zijn geïndexeerd; vreemdelingen en vaak ook andere personen die in deze registers voorkomen zijn in het Personenoverzicht opgenomen.

In het Personenoverzicht kunt u zoeken op naam van een persoon die voorkomt in de vreemdelingenregisters. Als u in de zoekresultaten klikt op de naam van een persoon ziet u daaronder direct de scan van het archiefstuk waarin deze persoon wordt vermeld.

De informatie die u kunt vinden over de personen binnen de vreemdelingenregisters varieert. Soms is alleen een naam en eventueel een beroep opgeschreven, maar het is ook mogelijk dat er meer informatie is genoteerd, bijvoorbeeld geboortedata, geboorteplaats, gezinssamenstelling, partner etc.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het zoeken naar personen of wilt u advies over uw (stamboom- of familie)onderzoek? Bezoek onze studiezaal. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Of neem per e-mail of telefonisch contact met ons op.