Een deel van de bibliotheekcollectie bestaat uit een verzameling (Haagse) kranten vanaf de 17e eeuw tot nu. Deze kranten zijn geschikte bronnen voor onderzoek naar personen, bedrijven of huizen: denk aan overlijdensberichten, aankondigingen van huwelijken of geboorten, en natuurlijk nieuwsberichten.

Beschikbaarheid

Veel Haagse kranten zijn digitaal beschikbaar via Delpher: een website van de Koninklijke Bibliotheek en bevat gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Deze documenten komen uit collecties van bibliotheken en erfgoedinstellingen.

Haagsche Courant

Daarnaast zijn een aantal edities uit de periode 1940-1945 van de Haagsche Courant online te lezen. De jaargangen 1946-1966 kunt u in verband met auteursrecht niet thuis bekijken. U kunt deze in dezelfde applicatie wel inzien op de studiezaal of in de Historische Informatie Punten in de Centrale Bibliotheek aan het Spui, of in een van de wijkbibliotheken.

Kranten op de studiezaal

Daarnaast is een deel van de overige Haagse kranten in te zien op de studiezaal. Kranten met een fysiek slechte conditie zijn beschikbaar op microfiche. Kranten die niet op microfiche staan, gedigitaliseerd zijn of via Delpher te vinden zijn, vraagt u aan op onze studiezaal.

Tips en weetjes

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het zoeken naar kranten of wilt u advies over uw onderzoek? Bezoek onze studiezaal. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Of neem per e-mail of telefonisch contact met ons op.