U bent op zoek naar bouwtekeningen van bestaande en gesloopte panden. Afhankelijk van de periode kunt u terecht bij het Den Haag Informatiecentrum, de Dienst Stedelijke Ontwikkeling of het Haags Gemeentearchief. Bouwtekening vakschool voor meisjes, Louise Henriettestraat, 1911

Bouwtekeningen bekijken

Bouwtekeningen zijn (nog) niet online beschikbaar. Hieronder kunt u per periode zien waar u de bouwtekeningen kunt inzien.

Periode 1879-1899

Het Haags Gemeentearchief heeft een gedeelte van de bouwtekeningen van de panden die zijn gebouwd en verbouwd tussen 1879 en 1899. Deze bouwtekeningen staan op microfiche en zijn alleen in te zien op onze studiezaal.

Periode 1900 - 2009

De bouwtekeningen en bouwvergunningen uit de periode 1900 tot 1 oktober 2010 bevinden zich bij de Balie Bouwtekeningen. Let op: inzien kan alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak en meer informatie gaat u naar:

Balie inzage Bouwtekeningen

Periode 2010 tot nu

De bouwtekeningen van na 1 oktober 2010 kunt u digitaal inzien bij het Den Haag Informatiecentrum in het atrium van het stadhuis. Let op: inzien kan alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak en meer informatie gaat u naar

Den Haag Informatiecentrum

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het zoeken naar bouwtekeningen? Bezoek onze studiezaal. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Of neem per e-mail of telefonisch contact met ons op.