Om de herinneringen aan de Corona periode in Den Haag ook voor de toekomst te bewaren, roept het Haags Gemeentearchief de hulp in van de inwoners van de stad. Wat mag er volgens ú zeker niet ontbreken?  

Haags Gemeentearchief is op zoek naar Haagse herinneringen aan Corona | Fotograaf: Sandra Uittenbogaart

Geen normale tijd

Na vijf maanden Coronamaatregelen begint het soms al bijna als normaal te voelen. Toch is het zeker geen normale tijd. Onalledaagse maatregelen zijn getroffen, variërend van zeeppompjes in winkels en restaurants tot sluitingen van bedrijven. En hele beroepsgroepen zitten thuis, met of zonder werk.

Verbazing en onderzoek

Toekomstige generaties zullen met verbazing kijken naar foto’s van mensen met mondkapjes in de Haagse trams. Net zoals de jongeren van nu zich niets kunnen voorstellen bij op de snelweg rolschaatsende kinderen op een autoloze zondag.

Wetenschappers zullen onderzoeken willen doen naar hoe de Hagenaars de beperkingen beleefd hebben, en hoe hun gedrag gedurende de crisis veranderde.

Nu nadenken over later

Dat betekent dat we nu al moeten nadenken over hoe we de huidige gebeurtenissen - als gevolg van Corona - kunnen bewaren voor de toekomst. En dat niet alleen. Minstens zo belangrijk is wát er bewaard moet worden.

De afgelopen maanden hebben we hiermee de nodige ervaring opgedaan. Maar Den Haag is een grote stad, waarin ontzettend veel gebeurt.  Als Haags Gemeentearchief kunnen we niet alles overzien.

Uw hulp is belangrijk!

Daarom roepen we uw hulp in. We zijn op zoek naar uw suggesties voor websites en social mediakanalen, die door ons gearchiveerd zouden moeten worden.

Alles "Haags" kan interessant zijn

Maar ook een huisartsenpraktijk die veel gecommuniceerd heeft over de maatregelen, een buurtbewoner die de lege of juist drukke straten heeft vastgelegd, een (bekende) Hagenaar die op een unieke wijze een coronadagboek bijhoudt of een theatergezelschap die een voorstelling voor de thuiszitters gaf. Alles kan interessant zijn, zolang het maar Haags is en bedoeld voor een wat groter publiek.

U kunt uw suggesties sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'Suggestie Corona archief'.

Alvast bedankt! ​