Vanaf 22 maart kunt u als bezoeker van de studiezaal een aantal nieuwe collega's van ons aan het werk zien. Een gedreven drietal zal de komende periode aan de slag gaan met het zogenaamde ompakken van archiefmateriaal. Een mooie gelegenheid om u als bezoeker een kijkje te kunnen geven in de keuken van het Haags Gemeentearchief en u dit deel van het archiefproces te laten zien.

RB310119 HGA educatiewebsite 030

Een van de onderdelen van het archiefproces is het ompakken van archiefmateriaal. Nadat een archief bij ons is binnengekomen doorloopt het een heel proces voordat het daadwerkelijk beschikbaar is voor u, onze bezoeker.
Het ompakken van het archief houdt in dat het archief in zuurvrij materiaal wordt verpakt. Dit is niet alleen de omdoos waar het archief in bewaard wordt, maar ook alle verschillende inventarisnummers binnen het archief worden in zuurvrij papier verpakt. Zorg is uiteraard dat zaken hierbij zorgvuldig worden behandeld en in de juiste volgorde weer worden opgeborgen.

Extra hulp

U kunt zich voorstellen dat het ompakken een tijdrovende en omvangrijke klus is, zeker gezien het feit wij dagelijks nieuw archiefmateriaal ontvangen. Om dit proces te versnellen zodat het archief zo snel mogelijk toegankelijk gemaakt kan worden, is er extra hulp ingeschakeld.

De komende periode kunt u dus onze hulptroepen in de studiezaal ontmoeten.
Uiteraard doen wij ons uiterste best om eventueel overlast tot een minimum te beperken.