In het Historisch Informatie Punt (HIP) van de Centrale bibliotheek is tot 2 december een expositie te zien van Aletta Jacobs spraakmakende citaten.

Aletta Jacobs lezing en expositie

Aletta Jacobs is een ideaal voorbeeld van een krachtige vrouw met zowel passie en doorzettingsvermogen, als schrijftalent. Nog steeds is de historische betekenis van de onderwerpen die zij tot stand heeft gebracht, uiterst actueel. Denk aan het Vrouwenkiesrecht, dat dit jaar 100 jaar bestaat. Ook de inzet van vrouwen voor vrede in plaats van oorlogsgeweld was uniek en mondde in 1915 uit in een internationaal Vrouwenvredescongres, dat plaatsvond in Den Haag.

Heruitgave

In 1924 schreef Aletta Jacobs haar autobiografie Herinneringen. Het honderdjarig bestaan van Vrouwenkiesrecht is aanleiding tot een heruitgave van dit beroemde boek, waarvan de inhoud nog steeds actueel is. 

Expositie

Een selectie van citaten uit dit boek ligt aan de basis van een nieuwe expositie rondom Aletta Jacobs, getiteld "Waarom dan maar niet dadelijk de koe bij de horens gegrepen?" De expositie brengt het werk en leven van Jacobs onder de aandacht en is samengesteld door de voorzitter van Stichting het Citatenmuseum, Mia Meijer, die ook de heruitgave van de autobiografie verzorgde.

De expositie is tot en met 3 december 2019 te zien in de Centrale Bibliotheek, Historisch Informatie Punt (HIP), etage 4.