In de tramtunnel is vanaf 14 juni de tentoonstelling Verleden van het Binnenhof te zien. De tentoonstelling bestaat uit redelijk onbekend historisch beeldmateriaal. Daarnaast ziet u foto’s van de situatie van vlak vóór huidige de renovatiewerkzaamheden. Het Binnenhof is nu voor zowel parlementsleden als publiek ontoegankelijk. De renovatiewerkzaamheden zullen een jaar of vijf gaan duren.

Galerij TramtunnelGalerij Tramtunnel

Schatkamer

Het Haags Gemeentearchief vult haar schatkamers regelmatig met documenten in alle vormen om het verleden van Den Haag vastleggen. Onlangs is de boekuitgave Verleden van het Binnenhof aan de bibliotheekcollectie toegevoegd.

Verleden van het Binnenhof

De boekuitgave Het Verleden van het Binnenhof is recent toegevoegd aan de bibliotheekcollectie van het Haags Gemeentearchief. Samen met Stichting Document voor een Monument nemen we je mee op verkenningstocht door het centrum van onze democratische rechtsstaat – een complex dat van groot historisch belang en uniek in de wereld is, en dat een eigen actuele dynamiek heeft. De tentoonstelling omvat beelden van delen van het interieur die zelden door het publiek konden worden gezien en afbeeldingen van zowel bekende als minder bekende historische gebeurtenissen.

Het Binnenhof, Grenadiers- of Mauritspoort, gezien van het plein naar de  Middenpoort, ca. 1890Het Binnenhof, Grenadiers- of Mauritspoort, gezien van het plein naar de Middenpoort, ca. 1890

Praktische informatie

De tentoonstelling Het Binnenhof is vanaf 14 juni te zien in De Galerij in de tramtunnel op station Spui. Dit station ligt onder het kruispunt Spui/Grote Marktstraat en is dagelijks geopend van 6.00 uur in de ochtend tot 23.30 uur in de avond. De toegang is gratis.