**LEZING WORDT UITGESTELD**

Het onderzoek naar het koloniale verleden en de slavernij raakt ons allemaal. Raymund Schütz vertelt over wat onderzoek hem leert over zijn eigen familiegeschiedenis en over de complexiteit van dit thema in het algemeen.

Deze gratis lezing vindt plaats op woensdag 21 december, van 12.30 - 13.30 uur bij Podium B in de Centrale bibliotheek aan het Spui.

Raymund Schütz, foto: Robin ButterRaymund Schütz, foto: Robin Butter, Haags Gemeentearchief

Slavernijverleden als spiegel

Het onderzoek van Raymund Schütz richt zich op de bestuurlijke connecties en geldstromen binnen het koloniale netwerk. Hoe word je als academisch historicus geconfronteerd met je menselijke spiegelbeeld en wat is daarvan het gevolg voor je benadering als onderzoeker?

Raymund Schütz

Raymund Schütz is senior onderzoeker bij het Haags Gemeentearchief. Hij promoveerde in 2016 op het proefschrift Kille mist. Het Nederlandse notariaat en de erfenis van de oorlog. Verder publiceert hij regelmatig over de Holocaust, oorlogsarchieven en de oorlogsgeschiedenis van het notariaat. Met Joelle Glerum schreef hij het hoofdstuk ‘Den Haag: De koloniale handelsgeest en de bestuurlijke mentaliteit 1600-1940’ in E. Captain, G. Oostindie en V. Smeulders, Het koloniale en slavernijverleden van hofstad Den Haag (Amsterdam 2022).

Aanmelden en locatie

De lezing wordt uitgesteld, wanneer deze lezing weer plaatsvindt wordt dit via onze kanalen kenbaar gemaakt. Deze lezing is gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is op dit moment niet mogelijk.