Roaring Twenties & Streamline Thirties, dat is het thema van de Art Déco lezing die donderdag 13 juni van 17.30 - 18.30 uur plaatsvindt in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Jan Lavies, 'Carnaval'. Collectie Gemeentemuseum Den Haag
Jan Lavies, Carnaval | Collectie Gemeentemuseum Den Haag

Interieurs met glamoureuze statietrappen, chique uitgevoerde filmpaleizen, Byzantijns ogende mozaïeken, gestroomlijnde cabriolets waar de Great Gatsby zó in weg kon zoeven. De lezing Roaring Twenties & Streamline Thirties - Art Déco in Den Haag neemt u mee naar het mondaine Den Haag van de de twintiger en dertiger jaren. Met materiaal uit onder meer onze eigen collectie, laten we u zien hoe onze stad volop meedeed aan de 'moderne' mode van decoratieve kunsten en industrieel ontwerp.

Spreker

De lezing wordt verzorgd door Reinier Horjus, medewerker van het Haags Gemeentearchief. Reinier verzorgde zes jaar de antiek-praktijkcolleges voor de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs te Amsterdam bij veilinghuis Christie’s en studeerde onder meer Engelse taal & letterkunde en kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wanneer: donderdag 13 juni, 17.30 - 18.30 uur
Waar: Studio B, eerste etage Centrale Bibliotheek (Spui 68, 2511 BT Den Haag)