Op dinsdag 25 juni verzorgt kunsthistoricus Benno Hillebrand tussen 12.30 - 13.15 uur de gratis lezing "Haagse School schilders schilderden de Vliet" in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Gezicht bij de Geestbrug, Johan Hendrik Weissenbruch | Collectie Rijksmuseum
Het kanaal de Trekvliet verbond Den Haag met de nabijgelegen dorpen Rijswijk en Voorburg. Hendrik Johannes Weissenbruch (Den Haag 1824 –1903) legt deze Trekvliet bij Rijswijk vast. Het paneel staat bekend als ‘Gezicht bij de Geestbrug’. In de verte links is kasteel De Binckhorst te zien en rechts staat de Laakmolen. Het is een mooie dag, maar ook op minder mooie dagen trok Weissenbruch erop uit. In zijn woorden,

Als het stormt en regent, als het dondert en bliksemt ben ik in mijn element. De natuur moet men in werking zien. Dan buiten, trek ik mijn jekker aan, steek mijn voeten in klompen, zet een soort hoed op en ga op marsch. Als de buien bedaren, met houtskool of zwartkrijt een krabbel gemaakt, om vast te houden wat je ziet.

Spreker

Onze spreker deze keer is Drs. Benno Hillebrand. Als kunsthistoricus (Katholieke Universiteit Nijmegen) verzorgt Hillebrand al vele jaren lezingen, rondleidingen, cursussen en audiovisuele presentaties in opdracht van culturele organisatiebureaus, veilinghuizen, musea , bedrijven en particulieren.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 25 juni, 12.30 - 13.15 uur
Waar: Studio B, eerste etage Centrale Bibliotheek (Spui 68, 2511 BT Den Haag)
Toegang: gratis, wel graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.