Let op deze lezing wordt uitgesteld in verband met ziekte van de spreker.

Van vloeiende kalligrafie tot weelderige bloemenpracht, van geometrische sterpatronen tot oneindige arabesken en levensechte vogels en vissen. De ornamentiek van islamitische kunst is vaak sierlijk, verrassend en verbluffend. Vorig jaar werkte kunsthistoricus en projectmedewerker Anissa Foukalne in het Kunstmuseum mee aan de tentoonstelling Glans en Geluk - Kunst uit de wereld van de islam. In deze lezing neemt zij ons mee langs een aantal Haagse gebouwen waar islamitische kunst te vinden is.

Deze lezing vindt plaats op donderdagavond 16 maart, van 17.30 uur tot en met 18.30 uur bij Podium B in de Centrale bibliotheek aan het Spui.

Ster tegel Oost Iran Kunst uit de wereld van de IslamTegel in de vorm van een ster, Oost-Iran, midden 15e eeuw, kiezelaardewerk, cuerda seca decoratietechniek, diameter 38,5 cm. collectie Kunstmuseum Den Haag

Anissa Foukalne kwam op haar twaalfde naar Nederland. Ze is half Marokkaans half Nederlands en trots op haar dubbele identiteit. Anissa studeerde Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit en aan de Universiteit van Granada. Als ambitieuze kosmopolitische moslima is ze overtuigt van de meerwaarde van multiculturele samenlevingen en wil anderen daarmee inspireren.

Aanmelding

Voor deze gratis lezing moet u zich aan te melden. Komt u met meerdere personen? Dit kunt u in het formulier aangeven, u hoeft dan maar één keer het formulier in te sturen.

U kunt zich op dit moment nog niet aanmelden.