Doet u onderzoek naar personen of huizen? De kranten in de bibliotheek van het Haags Gemeentearchief hebben nuttige informatie. Denk aan overlijdensberichten, berichten van huwelijken en nieuwsartikelen over de gebeurtenis in een huis of straat. Sommige kranten zijn digitaal te bekijken. Andere kranten bekijkt u op de studiezaal.

Krantenleesplank in de openbare bibliotheek aan de Bilderdijkstraat 1935 fotograaf onbekend

Gedigitaliseerde kranten

Van een aantal periodes zijn Haagse kranten digitaal in te zien. De Haagsche courant is voor een deel online te bekijken. In Delpher doorzoekt u andere kranten.

Haagsche Courant

De Haagsche Courant uit de jaren 1940-1966 staat online. De kranten uit de periode 1940-1945 kunt u lezen. De jaargangen 1946-1966 kunt u niet online bekijken. Door de auteursrechten ziet u alleen een lijst met zoekresultaten.

Bekijk deze jaargangen digitaal op de studiezaal. Of kom naar de Historische Informatiepunten (HIPs) in de bibliotheken van Ypenburg, Haagse Hout, Segbroek, Escamp, Laakkwartier, Scheveningen, Schilderswijk en Loosduinen.

Zoek in de Haagsche Courant

Delpher

Delpher is een website van de Koninklijke Bibliotheek. U vindt hier historische pagina’s uit tijdschriften, boeken en kranten. Deze pagina’s komen uit digitaal gemaakte collecties van bijvoorbeeld bibliotheken en erfgoedinstellingen. In Delpher vindt u onder andere verschillende gedigitaliseerde Haagse kranten.

Zoek in Delpher

Niet gedigitaliseerde kranten

De bibliotheek van het Haags Gemeentearchief heeft ook kranten die u niet digitaal kunt zien. De meeste kranten zijn Haagse kranten. Een deel van de kranten staan op een microfiche in de studiezaal.

Bekijk een overzicht van de belangrijkste kranten:

Blijf op de hoogte