< Terug naar archievenoverzicht

Uw zoekacties: Stichting HOST (Stedenband Den Haag - Ottawa)

1059-01 Stichting HOST (Stedenband Den Haag - Ottawa)

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
In 1982 werd in Ottawa het initiatief genomen om te komen tot een stedenband met Den Haag. Op 3 juni 1983 besloot de gemeenteraad van Den Haag tot een stedenband met de Canadese hoofdstad.
Een stedelijk comité (Stichting HOST Stedenband Den Haag - Ottawa) ging vervolgens de culturele en sportieve activiteiten organiseren. Dit comité stond onder patronage van de gemeente en werd van gemeentewege gesubsidieerd. Tot begin jaren negentig is de Stichting HOST actief geweest.

Charles Boissevain nam als bestuurslid van de Stichting HOST deel aan de stedenband-voorbereidingen. Van hem is dit archiefbestand afkomstig. In 1987 trok hij zich terug als bestuurslid. Aan de organisatie van de 'Twinning Games' in 1991 heeft hij nog wel deelgenomen, ook de archiefstukken met betrekking tot deze sportieve activiteiten zijn door hem aan het Haags Gemeentearchief geschonken.

Het archief is geheel openbaar.

Kenmerken

Datering:
1983-1991
Beschrijving:
Inventaris van het archief van de Stichting HOST (Stedenband Den Haag - Ottawa)
Omvang in m¹:
0,25
Auteur:
C.N.W.M. Glaudemans
Openbaarheid:
Geheel openbaar